Rangos elismerésben részesült a kaposvári Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórház három dolgozója. Bábiczky Ágnes, a Kardiológiai Rehabilitációs Egység részlegvezető főorvosa vehette át kedden a Pro Sanitate díjat Kásler Miklóstól, az emberi erőforrások miniszterétől az egészségügyi szakmai díjak átadóünnepségén a Pesti Vigadóban - írja az MTI.

Az átadóról az MTI készített fotót:

Bábiczky Ágnes (fotó: MTI/Balogh Zoltán)
Bábiczky Ágnes (fotó: MTI/Balogh Zoltán)

Mellette megkapta még az elismerést Szörényiné Ványi Gabriella, a hazai és nemzetközi viszonylatban is egyedi kezdeményezésként kialakított Prevenciós és Egészségfejlesztési Iroda vezetője, a hazai egészségfejlesztési hálózat és a kórházak népegészségügyben betöltött szerepének megújítása, újraszervezése és fejlesztése során végzett elkötelezett tevékenységéért.
Haramdikként Dr. Fodor János, a Szülészet-Nőgyógyászati Osztály korábbi osztályvezető főorvosa vehette még át a díjat, a Kaposváron és környékén élő nőkért és anyákért végzett, több mint félévszázados alázatos munkájáért.

A Pro Sanitate díj az egészségügyi ellátás érdekében kifejtett kiemelkedő szakmai vagy közszolgálati tevékenységért évente legfeljebb 100 fő részére adományozható, mellyel emlékérem, oklevél és pénzjutalom is jár.

Címkék: Kásler Miklós, Bábiczky Ágnes, Pro sanitate, egészségügyi anyagok