"Kaposváron elindítottunk egy olyan programot, amit egészséges város programnak nevezünk. Azt szeretnénk, hogy 10 év múlva Kaposvár legyen az egyik legegészségesebb város az országban." - Kaposvár alpolgármestere a Toponári Tagiskolában kedden délelőtt egyebek közt a somogyi megyszékhely egészségmegőrző törekvéseiről is beszélt. Dér Tamás elmondta: ennek része a mozgásra ösztönzés és az autómentes naphoz kapcsolódó desedai vetélkedő is.

Az elméleti fordulóban többek közt a biztonságos közlekedéssel és a szelektív hulladékgyűjtéssel kapcsolatos feladatok vártak a diákokra. Az ügyességi versenyen pedig a különböző képességek (dobó, labdavezető, stb.) kerültek a középpontba.

A megmérettetésre 7 iskola nevezett, összesen 14 csapattal. Közel 100 gyerek vett részt a vetélkedőkön. Az első helyezett a Toponári Tagiskola lett, így 100 ezer forint értékben vásárolhattak sportszereket az intézmény részére. A második helyen idén a Honvéd Utcai Tagiskola végzett, míg a harmadik helyet a Nagyboldogasszony Római Katolikus Iskolaközpont szerezte meg. Ők 60, illetve 40 ezer forintot költhettek sporteszközökre.

Címkék: sportszer, vetélkedő, környezetvédelem, iskola, egészségügyi anyagok