A fűtési szezon közeledtével kiemelten fontos, hogy mivel tüzelünk otthonainkban. Hulladékot, PET palackot, festett vagy lakozott fát, bútorlapot, színes papírt, ruhát soha ne dobjunk a kályhába! Ezekből ugyanis égés közben az egészségre ártalmas anyagok szabadulnak fel.

Óvjuk levegőnk minőségét és csak felelős erdőgazdálkodásbó származó tűzifát használjunk!

Ezekre az alapvetések fogalmazódtak meg a Nita Dance Club tagjaiban is, akik szombaton egy villámcsődület is összehoztak a Kossuth téren:

Vas Imre Norbert instruktor a produkcióról elmondta, hogy az előadás a tudásalapú környezetvédelemre hívta fel a figyelmet és arra, hogy a
klímaváltozást komolyan kell venni: "A kortárs koreográfia kínált kifejezési módot a jó és rossz tüzelési anyagok megjelenítésére, és arra a harcra, amit a világ vív a jó és zöld gyakorlatok alkalmazásáért. Ez megjelenik a színekben és a tánc dinamikájában is."

A szakember azt is kiemelte, hogy a produkcióban csaknem száz táncos vett részt, szinte minden korosztályból. A felkészülés során a Nita tagjai is beleásták magukat a témába, felkutatták életükben azokat a pontokat, melyekkel kapcsolódnak a környezetvédelemhez. Ilyen például a komposztáslás, a szelektív hulladékgyűjtés vagy éppen a megújuló energiák használata.

"Azt látjuk a fiatalokon, hogy ők azok, akik nagyon fogékonyak a jó
gyakorlatok kipróbálására és alkalmazására, az új utak keresése a lázadó
években akár efelé a pozitív életforma felé is terelheti őket." - mondta
Vas Imre Norbert, hozzátéve, hogy a kaposvári zöld kezdeményezések mellé mindig szívesen állnak, hogy tánctudásukkal és a táncuk kifejezőeszközeinek széles tárházával tegyék érthetővé a klímavédelmi mondanivalót.

Címkék: levegőminőség, egészség, klímavédelem, tűzifa, erdő, környezet, fűtés, egészségügyi anyagok