Csak a Kodály Zoltán Központi Általános Iskolában a nyáron a jogosult fiatalok 17 százaléka vette fel a vakcinát, mások pedig a kampány oltásokban vettek részt. Az intézmény főigazgatója, Szabó Zoltánné mindenkit arra figyelmeztet: a védettség a jelenléti oktatáshoz is elengedhetetlen: "Azt tapasztaltuk már szeptember második felében, hogy a felső légúti problémával küzdő gyermekek létszáma megnőtt. A lázas, köhögős állapottal otthon kellett maradjanak a gyerekek és már megjelent a covid fertőzés is. Azt szeretnénk, ha egész tanévben minden gyermek jelenléti oktatásban részesülhetne. Ennek legjobb eszköze pedig az oltás".

Ezt hangsúlyozta egy mai sajtótájékoztatón az Operatív Törzs Országos Oltási Csoportjának egyik tagja, dr. Takács Péter is: "Mindenki beszéljen rá egy embert, aki eddig még nem oltatta be magát! Tegye meg, mert az oltás az egyetlen megoldás".

Szerdán az úgynevezett kampányoltásokat három helyszínen szervezte meg a Kaposi Mór Oktató Kórház, miközben a megye számos pontján rendszeresen is segíti a vakcinák felvételét.

 

Címkék: tanterem, oltás, járvány, koronavírus, fiatal, vakcina, iskola, oktatás, egészségügyi anyagok, diák, kórház, Kaposvár