30 évvel ezelőtt Horn Péter akadémikus és néhai Baka József gazdasági főgazgató tevékenységével jött létre modern berendezések alkalmazásával a Dr. Baka József Diagnosztikai Központ. A jubileum alkalmából nagyszabású konferenciát szerveztek a kórházban. Az elmúlt három évtizedben csaknem 60 milliárd forintot fordítottak fejlesztésekre, kutatásokra. Az ünnepségen a kórház főigazgatója elmondta: több terület kiemelkedő munkája kellett a sikeres munkához.

baka diagnosztika

"Ehhez kellett jó gondolat, kellettek kiváló vezetők. Kellett egy nagyon jó koncepció és kellett egy következetesen megvalósított stratégia. Aztán egy csapat és nagyon sok alkalmazkodás. Hit, remény és szeretet." - mondta el köszöntőjében Dr. Moizs Mariann, Kaposi Mór Oktató Kórház főigazgató.

Kaposvár polgármestere, Szita Károly köszönetét fejezte ki mindazoknak a munkájáért, akik országos hírnevet szereztek az elmúlt években a diagnosztikai központnak.

baka diagnosztika

"Egy polgármester számára mindenképpen felemlő az érzés, hogy büszkén emlegethet olyan embereket a múltból és a jelenből, akik alakítják és formálják ezt a várost. Büszkeséggel dicsekszem azoknak az embereknek a munkájával, akik valami olyasmit tettek ami egyedi volt, és olyat alkottak, amit mások még nem." - tette hozzá Szita Károly.

Az intézmény ma már több mint 14 ország vezető kutatóhelyivel és egyetemi centrumával áll kapcsolatban szerte a világban. De a legfontosabb, hogy a térség betegellátását szolgálja - emelte ki Gelencsér Attila a térség országgyűlési képviselő.

Az országos kórház-főigazgató beszédében az oltások fontosságára és a 4. hullám veszélyeire is felhívta a figyelmet. Beszédében az egészésgügyi reform legfontosabb célkitűzésit ismeretette, amelyek mind a betegek gyógyulását szolgálják. Az ünnepség tudományos konferenciával zárult, amelyről élő közvetítésünk itt érhető el:

Címkék: diagnosztikai központ, Baka József, 30 éves, jubileum, egészségügyi anyagok