A megújult kórtermekben a csecsemőjükkel együtt pihenhetnek az anyukák. A kívül-belül felújított szülészetet a legmodernebb eszközökkel szerelték fel. Az általunk megkérdezett kismamák azt mondták: már nagyon várták, hogy 21. századi körülmények között szülhessenek.

Az ünnepségen a kórház főigazgatója arról beszélt: sikerült megújítani a kaposvári szülészetet mind infrastruktúrában, mind szellemiségében.

- Tegyék újra a szülészetet és a nőgyógyászatot család- és szakmabarát központtá. A kettő nem zárja ki egymást! A legfontosabb azonban, hogy szerezzék vissza a kaposváriak bizalmát - mondta beszédében Moizs Mariann.

Kaposvár polgármestere Szita Károly azt mondta: évek óta egyre több gyermek születik Kaposváron.

- Okkal és joggal hihetünk abban, hogy olyan gyermekek jönnek majd itt világra, akik már az ország egyik legegészségesebb városában élhetnek és élvezhetik a magyar családtámogatási rendszer minden egyes vívmányát - tette hozzá Szita Károly.

Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter az eseményen azt hangsúlyozta: a felújított kaposvári szülészetre az egész ország büszke lehet, mert míg Európa-szerte szülészeteket zárnak be, csökkentik az ágyszámokat a születésszám mérséklődése miatt, Magyarországon nő a házasságkötések száma és a gyermekvállalási kedv is.

A kaposvári szülészet 3 millárd forintból újult meg, a családbarát intézményben az anyukák a babájukkal és a párjukkal együtt tölthetik a születés első napjait.

Nézzék vissza az átadót teljes egészében!

Címkék: szülészet, átadás, egészségügyi anyagok, kaposvár