Az egész napos ingyenes rendezvényen szűrések, tanácsadások és fórumok várták az érdeklődőket. A gyógyszergyártó cég szűrésenként 300 forintot tett hozzá a 3,5 millió forintos alapadományához. A befolyt összegből a kaposvári kórház egy mobil szűrőállomást szeretne beszerezni.

Kettős jubileum

Dr. Papp Erzsébet, a Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórház orvosigazgatója, Dr. Moizs Mariann főigazgató nevében is köszöntötte az érdeklődőket. Elmondta, hogy a kórház idén ünnepli alapításának 175. évfordulóját (a főszervező Richter, pedig a 120-at.), aminek alkalmából az intézmény egy rendezvénysorozatot indít, amelynek a mai nap méltó nyitánya.

A pandémia amúgy is nagy terehet rótt mindenkire, a szervezett népegészségügyi szűrővizsgálatok is csak nemrég indultak újra, de azt nem árt tudni, hogy mindig könnyebb megelőzni a betegséget, mint gyógyítani. Márpedig az egészségváros a szűrések széles tárházát kínálja, időpontfoglalás nélkül. 

Kaposváron a Richter Egészségváros
Kaposváron a Richter Egészségváros

Köszönet az egészségügyi dolgozóknak!

A kora délelőtti megnyitón Dér Tamás, alpolgármester előbb köszöntötte a koronavírus-járvány közepette is helyt álló egészségügyi dolgozókat, majd arról beszélt: a somogyi megyeszékhely célja, hogy 2030-ra az ország egyik legegészségesebb települése legyen. Ehhez a feltételek adottak, illetve folyamatosan bővülnek. Az úszás, a futás és a kerékpározás örömeit egyre többen fedezik fel maguknak, egyre több a szabadtéri sportpály, futókör.

Egészség ezreknek, milliók a kórháznak

Dr. Kozma Róbert, a Richter Gedeon Nyrt. belföldi értékesítési és marketing igazgatója hozzátette: az egészségváros 2009-ben éppen Kaposvárra indult, a mai nap pedig már a 80. alkalom ennek a sorozatnak a részeként. Ez idő alatt a cég összesen 400 millió forinttal segítette az adott település egészségmegőrző törekvéseit.

OLTASSA BE MAGÁT ÖN IS!

Címkék: Richter, egészségváros, ingyenes, tanácsadás, szűrővizsgálat, kórház, egészségügyi anyagok, Kaposvár