Somogy megyében állomásozott a hétvégén a Magyar Honvédség mobil oltópontja, vagyis az oltóbusz. Ádándon, Babócsán és Igalban várták az egészségügyi tisztek azokat, akik még nem voltak beoltva, de szerették volna felvenni a vakcinát.


Somogyban járt a honvédségi oltóbuszSomogyban járt a honvédségi oltóbuszSomogyban járt a honvédségi oltóbuszSomogyban járt a honvédségi oltóbuszSomogyban járt a honvédségi oltóbuszSomogyban járt a honvédségi oltóbuszSomogyban járt a honvédségi oltóbusz
Somogyban járt a honvédségi oltóbusz
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

Minden állomáson 180 ember beoltására elegendő Janssen vakcinát szállítottak, amelyek minden helyszínen el is fogytak. A helyiek elmondása szerint mindenhol szívesen fogadták az oltóbuszt, sőt sokan várták is már, hogy megkaphassák a vakcinát ilyen módon.

Vetési Bernadett, a Somogy Megyei Kormányhivatal főigazgatója az igali helyszínen kérdésünkre elmondta, hogy a polgármesterekkel együttműködve olyan helyszíneket kerestek, ahol a vakcinák és az oltás lehetősége nehezen elérhető. Ezért esett a választás az említett településekre.

Címkék: oltóbusz, honvédség, Igal, vakcina, egészségügyi anyagok, koronavírus