"Egy itthon gyártott autó nagy előnye, hogy annak kialakításakor figyelembe tudják venni a mentősök igényeit. Például, hogy hol legyen hosszabb vagy éppen szélesebb a jármű vagy hogy, hol legyenek a tárolórekeszek" - mondta a mai átadáson az Országos Mentőszolgálat főigazgatója, dr. Csató Gábor. Tőle tudjuk azt is, hogy a szervezet 2010 óta mintegy ezer új autót vásárolt kormányzati forrásból, amikkel gyakorlatilag lecserélték a teljes állományt: "Ezek eset- és rohamkocsiként fognak Kaposváron szolgálatba állni, ugyanakkor nemcsak a megyeszékhely, hanem egész Somogy területén futnak majd."

A térség országgyűlési képviselője a mai átadón is köszönetet mondott a mentősöknek a járvány legnehezebb időszaka alatt végzett munkájukért. , Gelencsér Attila azt is hozzátette: a kormány kiemelt figyelmet fordít a szolgálatra, amit az is bizonyít, hogy a mentősök bére az elmúlt tíz évben a duplájára emelkedett, január elsejétől pedig újabb mintegy 30 százalékkal fog növekedni.

Kaposvár alpolgármestere, Dér Tamás pedig arról beszélt, hogy a járműpark fejlesztése a jobb és gyorsabb ellátását szolgálja majd. A sajtótájékoztatón az is elhangzott, hogy a kaposvári mentőállomás fejlesztése sem marad el. Rövidesen egy energetikai korszerűsítésbe kezdenek az épületen.

Címkék: mentőálomás, BM Heros, mentőautó, flotta, életment, bér, fizetés, járvány, koronavírus, egészségügyi anyagok, Kaposvár