Az első Richter Egészségváros rendezvényt 2009-ben Kaposváron rendezték meg, akkor még a Sportcsarnoknál. Idén június 12-én (szombaton) a Kossuth téren lesz a helyszín.

Az egészségtudatosságot és a betegségmegelőzést népszerűsítő rendezvénysorozat lehetőséget biztosít arra, hogy ingyen, előzetes időpont egyeztetése nélkül vegyenek részt a helyi lakosok egészségügyi szűréseken, tanácsadásokon.

A részvétellel ugyanakkor nemcsak a saját egészségükért tehetnek az eseményre látogatók, de a Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórházat is támogathatják. Hiszen minden szűrésért, tanácsadásért, meghallgatott előadásért 300 forint értékű adományponttal bővül a Richter Gedeon Nyrt. által felajánlott, megemelt összegű 3.500.000 forintos alapadomány. A lakosság aktivitásán múlik, sikerül-e elérni a nap végén a kitűzött adománycélt: a mini labor beszerzését a mobil szűrővizsgálatokhoz.

A szervezők több mint 30 sátorban ingyenes szűrésekkel, egészségügyi tanácsadásokkal és ismeretterjesztő előadásokkal várják a fiatalokat, felnőtteket és időseket egyaránt.

Szita Károly, Kaposvár polgármestere a következőképpen nyilatkozott a Richter Egészségváros programról: „Bár számos tematikus rendezvényünk van - köztük az egészség megőrzésével kapcsolatosak is - , most a Richterrel együttműködve arra készülünk, hogy látványos és vonzó módon hívjuk fel a figyelmet az életünk egyik legfontosabb értékére, az egészségünkre. Ez azért is fontos számunkra, mert a kaposváriak korábban egy olyan várospolitikai program végrehajtásához adták a bizalmukat és támogatásukat, amelynek egyik legfontosabb területe éppen ez, az egészség megőrzésének ügye. Mi nem a betegség felől szeretnénk közelíteni, elsősorban nem arról szeretnénk beszélgetni, hogyan gyógyulhatunk meg, hanem arról, hogyan kerülhetjük el a betegségeket.”

Alább a részletes programok:

Címkék: egészségváros, Richter, szűrővizsgálat, tanácsadás, ingyenes, egészségügyi anyagok, Kaposvár