Már több mint 130 ezren töltötték le a védőoltást igazoló, péntektől ingyenesen elérhető mobilalkalmazást - közölte a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának vezetőhelyettese a hétfői online sajtótájékoztatón.

Kiss Róbert hozzátette: a lakossági szolgáltatást igénybe vevők mellett a szolgáltatói letöltési lehetőséggel 34 ezren éltek. Hangsúlyozta, a mobilalkalmazás jelenleg tesztüzemben működik. Az applikáció igazolja az oltás tényét, ezzel a védettségi igazolvány kiváltására is alkalmas - tette hozzá.

Azokon a helyeken, ahol a látogatás védettségi igazolványhoz kötött, a szolgáltató az igazolvány felmutatása helyett QR-kód leolvasásával is ellenőrizheti az oltottság tényét - mondta az alezredes.

Az alkalmaz használatának lépései:

1) Töltse le az EESZT mobilalkalmazást a telefonjára!

2) Regisztráljon a www.eeszt.gov.hu honlapon! Ehhez elektronikus azonosítás szükséges (Ügyfélkapu, e-Személyi Igazolvány, Telefonos Azonosítás).

3) Regisztráció során meg kell adni egy 6 jegyű PIN kódot, a mobileszközön az alkalmazás használatához is csak ezt a PIN kódot kell használni.

4) A regisztráció után az alkalmazás használatra kész.

5) Az alkalmazás használatához jelentkezzen be a regisztráció során megadott PIN-kóddal!

6) Válassza ki a COVID-oltásigazolás menüpontot; amennyiben van megfelelő oltás, megjelennek annak információi. A felhasználó azonosítását követően igazolja az oltott nevét, TAJ-számát, az oltás idejét, vagy annak hiányát.

7) Ha olyan helyre megy, ahol védettségi igazolvány szükséges, a szolgáltató az EESZT Covid Control applikáció segítségével ellenőrizheti az Ön oltásának meglétét.

A szolgáltatók a vendégek/látogatók beléptetésekor tehát az EESZT Covid Control applikációval tudják ellenőrizni, hogy a vendég/látogató oltott-e vagy sem. Ehhez a szolgáltatóknak ezt az EESZT Covid Control applikációt kell letölteniük.

- Letöltés iOS rendszerre
- Letöltés Android rendszerre

Címkék: letöltés, védettség, alkalmazás, koronavírus, egészségügyi anyagok