Új, hiánypótló szakmával bővül a somogy megyei felnőtt szakképzési paletta, május 10-ével ugyanis ápolóképzést indítanak a Siófoki Szakképzési Centrum Marcali Szakképző Iskolájában, a megyei kórházzal együttműködve.

"A szakképzési rendszer átalakítása lehetővé teszi számunkra, hogy rugamasan reagáljunk minden olyan felmerülő igényre, ami nem csak a gazdaság részéről jön, hanem a másik nagy és nagyon komoly kihívásokkal küzdő szolgáltató terület, az egészségügyi részéről érkezik." - mondta el egy mai sajtótájékoztatón Szamosi Lóránt, a Siófoki Szakképzési Centrum kancellára.

ápoló képzés sajtáj

Így indulhat el jövő hétfőn a szociális gondozó és ápoló szak. Az államilag támogatott képzés elméleti részét a marcali szakképzőben tartják majd, míg a gyakorlati helyet a Kaposi Mór Oktató Kórház Marcali kórháza adja. A visszajelések alapján már most nagy az érdeklődés a képzést iránt, és a kórháznak is nagy szüksége van az egészségügyi végzettséggel rendelkező szakemberekre.

"Nem véletlen, hogy az első irány az a szociális ápoló és gondozó szakirány volt, és az sem véletlen, miután elegendő hallgatónk van, hogy már májusban, tehát a jövő héten el fog indulni ez a képzés. Kérem kancellár urat, hogy támaszkodjon a kórháznak a marcali tagintézményére, hiszen az egyik fő profil jelenleg is és a jövőben is éppen a krónikus ellátás, rehabilitáció, hospice tevékenység, amihez éppen az ilyen típusú képzésekre van szükség." - tette hozzá Dr. Moizs Mariann, a Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórház főigazgatója.

A szakmát felnőttképzési formában, esti oktatás keretében adják át a jelentkezőknek.

Címkék: gondozó, kórház, ápoló, képzés, Marcali, szociális, egészségügyi anyagok