A miniszterelnök azt mondta: újabb szakaszhatárhoz érkezünk, mert ma várhatóan meglesz a lazításokhoz szükséges négymillió beadott oltás. A korábbi infórmációk szerint ez azt jelenti, hogy:

- A kijárási tilalom kezdete éjfélre módosul

- Az üzletekben 23 óráig lehet vásárolni

- Védettségi igazolvánnyal megnyílik a vendéglátóhelyek belső tere, megnyílnak a szállodák, megnyílnak az állatkertek, a vadasparkok, a múzeumok, a színházak, a mozik és a könyvtárak is. A védett szülők és családtagok a gyermekeket is magukkal vihetik.

- Edzőterembe, fürdőbe, uszodába, jégpályára ezentúl csak a védettek, valamint a versenyszerűen sportoló 18 év alattiak mehetnek.

- A védettek és felügyeletük alatt álló kiskorúak este 11 óráig a sportrendezvényeket is látogathatják.

- A koronavírus elleni védettség igazolása a védettségi igazolvány bemutatásával történik, a védettség tényének ellenőrzése pedig a helyiség üzemeltetőjének, a szolgáltatás nyújtójának a feladata. Amennyiben ennek nem tesz eleget, a bírság 100 ezer forinttól 1 millió forintig terjedhet, vagy akár egy éves bezárással is sújtható.

OLTASSA BE MAGÁT ÖN IS!

Címkék: korlátozás, szigorítás, enyhítés, oltóanyag, óvintézkedés, oltás, vakcina, beteg, elhunyt, fertőzött, járvány, iskola, koronavírus, egészségügyi anyagok