1231 aktív fertőzött van jelenleg Kaposváron, a Kaposi Mór Oktató Kórházban pedig 201 koronavírusos beteget ápolnak, akik közül, 103 helyi lakos - mondta el pénteki rádióinterjújában Kaposvár polgármestere, Szita Károly. Ezek a számok magasak, de a tendencia nem növekvő, hanem stagnáló - árulta el a városvezető. Kaposvár polgármestere arról is szólt, hogy a koronavírus-járvány sok veszteséget hozott a kaposváriak közösségében, emiatt részvétét nyilvánította a gyászolóknak. 

A jó idő megérkeztével lazul a fegyelmünk, amit jól mutat, hogy egyre többen sétálnak a belvárosban, illetve a parkokban. Ezzel kapcsolatban fegyelmet kér a kaposváriaktól Szita Károly, így tehát szabályosan hordjuk a maszkot és tartsuk be a távolságtartást, emellett mindenkit biztat, hogy regisztráljon az oltásra.

Jó hír hogy egyre több az országban az oltóanyag, amelyekből a kaposváriak is részesülnek. Szintén jó hír, hogy a tegnapi napon a megyeszékhelyen is megkezdték a pedagógusok oltását - emelte ki a polgármester.

Tíz alatt van a kaposvári iskolákban azok száma, akik ügyeletet kértek, de ez a szám csökkent a bölcsődékben és óvodákban is. Ezzel kapcsolatban Szita Károly köszönetet mondott a pedagógusoknak és a szülőknek is, hogy próbálják otthon tartani gyermekeiket.

Szita a rádióban

A húsvéti hosszúhétvégével kapcsolatban a városvezető arra kért mindenkit, hogy az ünnepet a lehető legszűkebb családi körben tartsák meg annak érdekében, hogy a közeljövőben már a fertőzés csökkenéséről számolhassunk be. Mindenkinek terhes már ez az időszak, de ha fogunkat csikorgatva is, de tartsuk be a járványügyi szabályokat - tette hozzá Szita Károly.

Folytatódnak a konzultációk a cégvezetőkkel, vendéglátósokkal és pedagógusokkal. Ezen találkozók során olyan javaslatokat és öteteket vár a polgármester, amelyekkel könnyebbé lehet tenni a mindennapokat.

A pedagógusok a beszélgetések során elmondták, hogy várják már a személyes oktatás visszatéréset. Szita Károly jövő héten a szakgimnáziumok vezetőivel találkozik, akikkel arról is tárgyal, hogy mit tehetnek az intézmények annak érdekében, hogy a város újraiparosításában a lehető leghatékonyabban vehessenek részt.

Ezt követően a polgármester találkozik majd az általános iskolák igazgatóival és a programszervezőkkel is, akikkel arról beszél majd, hogy milyen rendezvényeket tudnak majd szervezni Kaposváron, remélhetőleg a nyár végén, amikor elül a járvány.

OLTASSA BE MAGÁT ÖN IS!

Címkék: rádió, interjú, Szita Károly, egészségügyi anyagok, Kaposvár