Az oltóanyagot egy speciális, szárazjéggel működő mélyhűtőberendezésben, mínusz 80 Celsius fokon tárolják. A somogyi megyeszékhelyen december 31-én kezdték meg az oltást: először a frontvonalban dolgozók, a sürgősségi betegellátó centrum, az infektológiai és az intenzív osztályok munkatársai kerültek sorra. Erről a kaposvári kórház közösségi oldala is beszámolt.

Már valamennyi egészségügyben dolgozó számára elérhető a védőoltás; azokból a városi kórházakba is szállítanak, nemcsak az oltópontokra - közölte az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján kedden.

Müller Cecília emlékeztetett: eddig a sürgősségi, intenzív ellátásban, illetve közvetlenül a koronavírusos betegek ellátásában résztvevőket oltották, ez a kör most bővül mások mellett a járóbeteg- és az egyéb fekvőbeteg-szakellátást végzőkkel, a fogorvosokkal, háziorvosokkal, védőnőkkel, iskolaorvosokkal, gyógyszerészekkel is.

Hozzátette, az oltóanyagból - amelyből kedden is érkezett újabb 39 ezer adag - nemcsak az oltópontokra, hanem a városi kórházakba is szállítanak, hogy az ott dolgozókat helyben be lehessen oltani.

 

Címkék: videó, oltás, vakcina, koronavírus, egészségügyi anyagok