"A védekezést most a kormány, az operatív törzs irányítja, teszem hozzá jól. Hisz érdemes megnéznünk a nyugat-európai vagy akár az Egyesült Államokból érkező képeket, hogy ők, hogy csinálják és mi hogy csináljuk és mindez emberi életekben mérhető" - nyilatkozta a köztelevíziónak a Megyei Jogú Városok Szövetségének elnökeként, Szita Károly.

Kaposvár polgármestere hozzátette, amikor a kormány források átcsoportosítását teszi meg, akkor azt azért teszi, hogy életeket mentsen, ehhez pedig minden önkormányzatnak hozzá kell járulnia. Akár a gépjárműadó átengedett részével, akár a parkolási díjak kiesésével. (E kettő együtt egyébként mintegy 600 millió forinttal terheli meg Kaposvár kasszáját.) A települések költségvetése, most nem a kultúráról, sportról, fejlesztésekről szól, mert most az életek mentése a legfontosabb - fogalmazott Szita Károly, aki azt is kérte a polgármesterektől, hogy most emelkedjenek felül a pártpolitikai érdekeken!

Security Check Required

null

 

OLTASSA BE MAGÁT ÖN IS!

Címkék: költségvetés, védelem, parkolás, polgármester, település, önkormányzat, tájékoztat, Szita Károly, egészség, járvány, koronavírus, egészségügyi anyagok, Kaposvár