A kórházak mellett a rendőrséghez és a honvédséghez is érkeztek a koronavírus-járvány miatt védőeszközök, egyebek mellett maszkokból és kesztyűkből álló szállítmányok. Ezen a héten több mint nyolcvan kórházba és pénteken is több mint 50 kórházba szállítottak védőeszközöket. Többi között a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézetbe, az Országos Korányi Pulmonológiai Intézetbe és több más budapesti illetve vidéki kórházakba - írja a koronavirus.gov.hu.

MTI/Kovács Attila
MTI/Kovács Attila

Az egészségügyi dolgozók mellett a rendvédelmi dolgozók is kaptak eszközöket. Pénteken a Készenléti Rendőrség is nagyobb védőeszköz-szállítmányt kapott, benne sebészeti és speciális maszkokat, védőkesztyűket, védőruhákat. Számukra azért van szükség a védőfelszerelésre, mert a rendőrség biztosítja a határellenőrzést, ellenőrzi a beutazási tilalom, a kijárási korlátozások és a hatósági házi karantén betartását, és szorosan együttműködik a járványi hatósággal a járvány fékezéséért. Mindemellett továbbra is gondoskodik a határvédelemről és a közbiztonság fenntartásáról.

A Magyar Honvédség Egészségügyi Központ szakemberei - a Magyar Honvédség más alakulatai mellett - is kiveszik a részüket a járványügyi feladatokból. Így a járványügyi veszélyhelyzetre tekintettel újabb védőfelszerelésekből álló készletet kapott a Magyar Honvédség egészségügyi szakállománya is.

Folyamatosan érkeznek a hatékony védekezéshez szükséges eszközök az országba. Szombaton hat repülőgép fedélzetén összesen több mint négymillió maszk, valamint több százezer védőruha érkezik Budapestre - jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

OLTASSA BE MAGÁT ÖN IS!

Címkék: védőfelszerelés, honvédség, kórház, rendőrség, egészségügyi anyagok