A járvány terjedésének meggátlása érdekében a Kaposi Mór Oktató Kórház ideiglenes forgalomirányítási intézkedéseket vezetett be az intézmény megközelítését illetően, a következők szerint:

- A gyalogos forgalmat átmenetileg megszüntettük a Bajcsy-Zsilinszky utca felőli bejáraton, a Tallián Gyula utcai portán, valamint a Németh István fasor felőli Tüdőgondozó / Pszichiátria bejáraton keresztül.

- Gyalogos forgalom kizárólag a Németh István fasor felőli főbejáraton és Központi Regisztráción keresztül lehetséges.

- Sürgősségi betegfelvétel kizárólag a Műtéti Tömb Németh István fasor felőli főbejáratán (Sürgősségi Betegellátó Centrum bejárat) keresztül lehetséges.

- Gépjárművel történő behajtás a Kórház területére kizárólag hivatalos betegszállítás, áruszállítás, valamint kórházi dolgozók részére engedélyezett.

- Személygépjárművel érkező látogatók, akut betegellátásra érkezők, beteget kísérők részére a Németh István fasor felőli főbejáratok megközelítése javasolt.

A telefonos szakorvosi konzultációs rendszer működtetéséről információk a kép alatt.

A tömeges megbetegedések elkerülése és az egészségügyi ellátórendszer stabil működése érdekében az Emberi Erőforrások Minisztere 2020. március 16. napjától azonnali hatállyal elrendelte, hogy a kórházak a veszélyhelyzet megszűnéséig halasszanak el minden, az egészségügyről szóló 1997. évi CLIV törvény 3.§. i.) pontja szerinti sürgős szükségben azonnali egészségügyi ellátást nem igénylő ellátást.

Fentiekre való tekintettel, a betegbiztonság és a lehető legszélesebb körű -  nem személyes kontaktusra épülő - szakszerű tájékoztatás érdekében a Kaposi Mór Oktató Kórház folyamatos telefonos konzultációs rendszert alakított ki.

A telefonos szakorvosi konzultáció elsődleges célja az adott eset akut vagy halasztható ellátásának megítélése és szakmai tanácsadás betegeink részére.

A konzultáció menete:

-. Hívja a Kórház központi telefonszámát (06/82/501-300) és tárcsázza a 1611-es vagy 1612-es melléket, vagy válassza készüléke 5-ös gombját.

- Első lépésként az Ön hívását szakképzett non-doktor kollégák fogadják. Az Önnel történt tájékozódó megbeszélést követően kapcsolják az érintett gyógyító osztály szakorvosát.

- Második lépésként szakorvos fog Önnek személyre szóló tanácsadást nyújtani.

- Felhívjuk szíves figyelmét, hogy a konzultációs telefonszám nem adott orvos, hanem a telefonügyeletet ellátó munkatárs (szakorvos) kapcsolását biztosítja.

A konzultációs szám munkanapokon, 07.30-15.30 között hívható.

(forrás: Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórház; kmmk.hu)

OLTASSA BE MAGÁT ÖN IS!

Címkék: megközelítés, veszélyhelyzet, tájékoztat, információ, telefon, koronavírus, kórház, egészségügyi anyagok, Kaposvár