A kaposváriak biztonságának érdekében újabb intézkedéseket vezet be a város, hogy a koronavírusos megbetegedések kockázata minél kisebb legyen Kaposváron.

- ezidáig 9-en igényeltek az önkormányzati fenntartású óvodákban ügyeletet. Ezért csütörtöktől maximum 5 fős csoportokban, az alábbi óvodákba vihetik a szülők gyermekeiket: a Tar Csatár Központi Óvoda, Nemzetőr Sori Központi Óvoda, Petőfi Sándor Központi Óvoda, Rét utcai Központi Óvoda, Temesvár utcai Tagóvoda és Arany János Tagóvoda. Amennyiben többen igénylik gyermekeiknek a felügyeletet, úgy újabb csoportokat, akár intézményeket is megnyitnak. További információ az intézményektől kérhető!

- az ügyeletes bölcsődének a Tátika Bölcsődét jelölte ki a város, a Nemzetőr sor 10. szám alatt.

- részlegesen bezár a Kapos Holding Zrt. ügyfélszolgálata. Az ügyeket online vagy telefonon lehet majd intézni, ez alól csak a fogyasztó személyében bekövetkezett változás bejelentése a kivétel. A telefonos és online ügyfélszolgálat elérhetőségei megtalálhatóak a www.kaposholding.hu/ugyfelszolgalat internetes címen.

- a házasságkötéseket továbbra is megtartják a Városháza Dísztermében. Az anyakönyvvezető, egy fő technikus, a házasulandó pár, a két tanú és 10 vendég vehet részt a szertartáson. A szertartásnak csak a hivatalos részét tartják meg, az érvényes házassághoz nem szükséges részek – mint például a pezsgős gratuláció vagy a gyertyagyújtás –, elmaradnak.

- kipostázzák a kismamabérleteket, az édesanyáknak nem kell bejönni értük a Városházára egészen addig, amíg a veszélyhelyzet fennáll.

- önkéntesnek eddig 39 fő jelentkezett, hogy segítsék idős polgárainkat.

- 18-an kérték szerdán az idős kaposváriak közül, hogy segítsenek nekik bevásárolni, elmenni a gyógyszerekért. Ők már megfogadták a város tanácsát, és otthon maradtak, élnek az önkéntesek segítségével. Rajtuk kívül a Kaposvári Szociális Központ 65 házigondozottat, a Segítő Kezek szolgálat 50 idős gondozottat lát el.

- az egészségügyi szakemberek véleménye szerint a vírus elleni védekezés leghatékonyabb eszköze az, ha nem megyünk közösségekbe, minél kevesebb emberrel érintkezünk. Ezért a város arra kéri az edzőtermek tulajdonosait, hogy ideiglenesen zárjanak be.

Vigyázzunk egymásra!

OLTASSA BE MAGÁT ÖN IS!

Címkék: intézkedések, koronavírus, egészségügyi anyagok, kaposvár