Városszerte és Kaposvár környékén is járőröznek a Kaposvári Kistérségi Polgárőr Egyesület tagjai. A szervezet napi kapcsolatban van a lakossággal, így bármikor előfordulhat, hogy nagy hasznát veszik az újraélesztő készüléknek.

- Három gépjárművünk fel van szerelve ezekkel az újraélesztő készülékekkel. Remélen nem kell használni őket, de ha a szükség úgy hozza akkor jó, ha nálunk van. Ez a készülék Osztopánba kerül ki, az ottani csoporthoz, ugyanis ott is van egy autónk, amely egy komoly átmenő forgalmat képező útszakaszon fekszik. Reméljük, hogy tudunk segíteni ha baj van - tette hozzá Domán Tibor, a Kaposvári Kistérségi Polgárőr Egyesület elnöke.

null

Európai viszonylatban is Magyarországon a leggyakoribb halálozási okok a szív és érrendszeri megbetegedésekre vezethetők vissza. Azonban ha egy ilyen készülék a helyszínen rendelkezésre áll, akkor sokat lehet tenni annak érdekében, hogy ne végződjön tragédiával egy rosszullét.

null

- Egy sikeres temetői újraélesztés volt az előző gépek ajándékozása után nem sokkal és ez megerősítette az elképzelésemet, hogy jó helyre kerültek a készülékek. Nagyon szép munkánk van, én egész életemben élveztem, hogy ezt csinálom és most már ott tartok, hogy azt látom, hogy ezt a tudást ezt másoknak is át kell adni és a lehetőséget is és ez néha egy eszközt kíván - nyilatozta dr. Ajtay Zénó kardiológus.

A készülék használatát egy tanuló berendezésen tudják megtanulni, illetve begyakorolni majd a polgárőrség tagjai.

Címkék: polgárőrség, defibrillátor, ajándék, egészségügyi anyagok