Doktor Pont néven adott át hiánypótló intézményt Kastélyosdombón az Ökumenikus Segélyszervezet és az E.ON. A több mint egy évtizede stratégiai partnerként együttműködő felek ezúttal Kastélyosdombó felzárkózásának érdekében fogtak össze a település önkormányzatával. Kastélyosdombó és közvetlen környéke infrastrukturális szempontból fejlesztésre szorul, eddig helyben nem volt biztosítva megfelelő létesítmény a rendszeres orvosi, illetve fogorvosi ellátáshoz. A legközelebbi nagyobb településekre, Barcsra és Szigetvárra, való eljutás pedig jelentős plusz költséget jelent az amúgy is nehéz körülmények között élő lakosok számára.

Az új egészségház a falu központi részén, a templom közelében található, az önkormányzat által felajánlott ingatlanban működik. Az épületben háziorvosi rendelő, fogorvosi rendelő és fodrászat is szolgálja a falu lakóit a jövőben. Az újonnan induló szolgáltatások a település felzárkózása mellett Kastélyosdombó megtartó képességét is erősítik. A felújítás során az épület új homlokzatot kapott, a szolgáltatási helyiségek mellett egy váróhelyiség is kialakításra került és a mozgássérültek számára is megközelíthetővé tették.

Lehel László a Segélyszervezet elnök-igazgatója az átadáson emlékeztetett: „Az E.ON támogatásával megvalósult fejlesztés kapcsolódik az Ökumenikus Segélyszervezet 2013 óta tartó kastélyosdombói modellprogramjához, mely mára messze túl mutat a településen elsőként létrehozott családok átmeneti otthonán. Az elmúlt években a Segélyszervezet számos család újrakezdését és letelepedését segítette, gyermekfejlesztő programot működtet, valamint az általa alapított szociális szövetkezet keretei között több munkahelyteremtő beruházást is megvalósított, többek között tangazdaság, sajtműhely, komlóültetvény és gyógynövényszárító létrehozásával.” 

Jamniczky Zsolt, az E.ON Hungária igazgatósági tagja, hangsúlyozta: „Az E.ON örömmel áll olyan kezdeményezés, program mellé, amely hosszú távon szolgálja egy közösség fejlődését, életminőségét, hiszen felelős vállalatként gondolkozva, jövőbemutató megoldásokon keresztül azon dolgozunk mi is, hogy új, zöld, fenntartható ügyfélmegoldásokkal egy kényelmesebb holnapot biztosítsunk.”

Az eseményen részt vett Lévai Anikó, az Ökumenikus Segélyszervezet jószolgálati nagykövete. Köszöntőjében hangsúlyozta: „Nagy öröm, hogy az elmúlt években az Ökumenikus Segélyszervezet részese és aktív alakítója lehetett Kastélyosdombó és térsége fejlődésének. A megvalósult fejlesztéseket az elmúlt években mindig újabb tervek követték, melyek azonban nem valósulhatnának meg összefogás, különösen is a Segélyszervezet stratégiai partnereinek támogatása nélkül.”

Az átadás végén Kirizs Zsolt, Kastélyosdombó polgármestere mondott köszönetet a támogatásért, melynek köszönhetően ez a hiánypótló beruházás megvalósulhatott.

Címkék: egészségház, E.On, Ökumenikus Segélyszervezet, Kastélyosdombó, hátrányos, fejlesztés, egészségügyi anyagok