Alakuló ülését tartotta szerda délután a kaposvári városházán a Kaposvári Egészségtanács. A testület tagjait annak érdekében kérte fel Szita Károly, hogy segítsenek Kaposvárt az ország legegészségesebb városává tenni. A polgármester megerősítette: a következő évtizedre szóló új várospolitikai program egyik kiemelt témájával az eddigi legnagyobb feladatra vállalkozik a város közössége.

- Meggyőződésem, hogy a most itt élők és a jövő kaposvári generációinak boldogsága érdekében a kaposvári emberek egészségének megóvását kell gondolkodásunk és működésünk fókuszába helyezni – hangsúlyozta a találkozón Szita Károly, aki egy olyan program elindítását kezdeményezte, amelynek eredményeként Kaposvár 2030-ra az ország legegészségesebb városává válhat.

null

A polgármester köztiszteletben álló, a maguk területén kimagasló eredményeket elérő tekintélyeket kért arra, hogy tudásukat és tapasztalatukat latba véve segítsék ezt a munkát. A ma megalakult Kaposvári Egészségtanács tagja lett Papp Lajos szívsebész, Horn Péter akadémikus, Moizs Mariann kórházigazgató, Repa Imre professzor, Varga László megyés püspök, Kovács Melinda akadémikus és Giacomo Pedranzini, a Kométa ügyvezetője.

A testület feladata az lesz, hogy megfogalmazza a kitűzött cél eléréséhez vezető út legfontosabb tennivalóit, s kidolgozza azt a programot, amelynek révén cselekvéseinket az egészség megőrzése és visszaszerzése szolgálatába állíthatjuk. Szita Károly leszögezte azt is: az új vállalás nem vezethet sikerre a kaposvári polgárok részvétele nélkül, ezért hamarosan minden háztartásba eljuttatnak egy kérdőívet, amelynek kitöltésével a város lakói megoszthatják a programmal kapcsolatos véleményüket, elmondhatják javaslatukat.

Címkék: megalakulás, egészségtanács, egészségügyi anyagok, kaposvár