A világnaphoz a város és a Bárczi Gusztáv Módszertani Központ is minden évben csatlakozik. A statisztikák szerint egyre több az autizmussal élők száma Magyarországon és egyre nagyobb az úgynevezett Asperger-szindrómások aránya is. Az okok azonban egyelőre ismeretlenek.

Az autizmus világnapjához kapcsolódva ma egy kiállítás is nyílt a Bárczi Gusztáv Módszertani Központban. A Világ érintések nélkül, azaz élet a maszk mögött című tárlat három Asperger-szindrómás fiatal gondolatait mutatja meg önmagukról és a világról. Az álarcokkal eltakart, vagy éppen azok mögül előbukkanó arcok azt mutatják meg, hogy ők is ugyanolyan tagjai a társadalomnak mint az épek.


A Világ érintések nélkül, azaz élet a maszk mögött című tárlatA Világ érintések nélkül, azaz élet a maszk mögött című tárlatA Világ érintések nélkül, azaz élet a maszk mögött című tárlatA Világ érintések nélkül, azaz élet a maszk mögött című tárlatA Világ érintések nélkül, azaz élet a maszk mögött című tárlatA Világ érintések nélkül, azaz élet a maszk mögött című tárlatA Világ érintések nélkül, azaz élet a maszk mögött című tárlat
A Világ érintések nélkül, azaz élet a maszk mögött című tárlat
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

 

Címkék: Autizmus, Bárczy, séta, Kossuth tér, világnap, egészségügyi anyagok