70 éve, 1948-ban alakult a KSZC Szigeti-Gyula János Egészségügyi Szakgimnázium és Szakközépiskola jogelődje. Akkor még csak ápolókat képzetek itt, főleg a kórház számára. Ez a profil a mai napig nem változott. Igaz, ma már a felnőtt oktatásban is jelentős szerepet vállalnak.

"A nappali oktatás mellett nem szabad megfeledkeznünk a felnőtt oktatásról sem, amely a kezdetek óta meghatározója volt iskolánk szakmai munkájának. Régiónk területén sokáig csak mi végeztünk egészségügyi és szociális intézmények részére át és továbbképzéseket. Így számukra ez a fajta képzés most is lehetőségként áll." - tájékoztatott az intézmény igazgatója, Veiger Katalin.

Egy öregdiák mutatja iskolai fotóalbumát
Egy öregdiák mutatja iskolai fotóalbumát

A Kaposvári Szakképzési Centrum főigazgatója is gratulált az intézmény évfordulójához.

"Nagyon nagy a múlt, hiszen 70 éven át egészésgügyi képzést folytatni az nem kis dolog. Az elődeinknek nagyon nagy érdemei voltak abban, hogy idáig jutott az iskola. Én úgy gondolom, hogy az elődöknek nem kell szégyenkezniük azért, amit az iskola jelenleg mai is folytat." - mondta el Csiba Ágota.

Gelencsér Attila országgyűlési képviselő pedig arról beszélt: az intézményben zajló képzés világszínvonalúnak számít.

"Világsznívonalú képzés, amit nem is veszünk észre, mert természetessé vált. Evidensé, hogy azt kapjuk, ami kapunk ezektől a szakdolgozóktól és orvosoktól. Azt hiszem, csak akkor jövünk rá valaminek az értékére, ha elveszítjük azt." - tette hozzá Gelencsér Attila.

eü70


Az ünnepség után egy, az orvosi eszközök történetét, fejlődést bemutató kiállítás is nyílt az egyik tanteremben.

Címkék: Egészségügyi, jubileum, iskola, egészségügyi anyagok