13 nemzet 150 sportolója vett részt a Kaposváron rendezett junior lovastorna Európa bajnokságon. 35. éve rendez a Pannon Lovasakadémia nemzetközi versenyeket.

- Örülünk neki, hogy a lovastorna szakág, a gyerekek egyik kedvence, látványos akrobatikus sportja harmadszor jelenik meg nálunk ilyen szinten. 1996-ban volt egy nagysikerű világbajnokság, 2007-ben egy európa bajnokság, most pedig egy junior Európa bajnokság kaptunk a szövetségtől - mondta Hafner József, a Pannon Lovasakadémia, Kaposvár igazgatója.

A versenyzők között három kaposvárinak is szurkolhatott a közönség. Szeptembertől pedig nagyobb hangsúlyt fektetnek a lovasképzésekre a Kaposvári Egyetemen is. Az intézmény rektora ezt a lovastornán jelentette be. Szávai Ferenc beszélt arról is, hogy a következő tanévben induló új, hiánypótló képzésükre többszörös volt a túljelentkezés.

- A Kaposvári Egyetem szeptemberrel új képzést indíthat a lótenyésztő és a lovasssport menedzser szak. Két szakiránya van az egyik alapvetően a lovasedzői munkát célozta meg, a másik a lovassport versenyek szervezőit - tudtuk meg Szávai Ferenctől, a Kapovári Egyetem rektorától.

A képzés hét félévből áll és a tervek szerint februártól már külföldi hallgatók számára is indítanak ilyen képzést angol nyelven.

Címkék: lovas, képzés, kaposvári, egyetem, egészségügyi anyagok