pet centrum

7 hónap alatt épült fel az 1800 négyzetméteres PET centrum. Itt a jövőben a legújabb technológiák segítségével olyan vizsgálatokat végeznek, amellyekkel hamarabb felfedezhetők a betegségek és így még időben gyógyíthatók.

- Nem csak a gyógyításról szól ez a beruházás, hanem szól a kutatásról természetesen egy egyetem esetében és szól a tanításról is, hiszen ezt a technikát, ezt meg is kell tanulni és remélhetőleg majd itt fogják kiképezni azokat a szakembereket is, akik az elkövetkezendő beruházásoknál az ilyen berendezéseket működtetni tudják - mondta Völner Pál infrastruktúráért felelős államtitkár.

pet centrum

A diagnosztikai fejlesztés a kilencvenes években indult. A vidéki városok közül az elsőként építettek CT és MR központot. Most pedig egy közép-Európában is egyedülálló egészségügyi centrumot hoztak létre. Szita Károly szerint azért, mert a kaposváriak a legjobbat érdemlik.

- Azt fogalmaztuk meg, azt tettük fel magunknak, hogy az jó-e az itt élőknek? Igen jó, és nekünk volt igazunk. Vagy akkor, amikor itt megálmodtak valamit és létrehozták ezta világcsodát, ami itt van, akkor szintén aza kérdés merült fel és azt a kérdést tettük fel, hogy ez a legjobb, igen ez a legjobb - tette hozzá Szita Károly, Kaposvár polgármestere.

A kormány egy adósságokkal és hiányos finanszírozással teli egészségügyet vett át 2010-ben, mondta Gelencsér Attila. Ezért indították el a Semmelweis-tervet, melynek keretében átvállalták az adósságokat, béreket rendeztek és beruházásokat indítottak.

- Nem az ágylábakat számoljuk, pláne nem a széfeket a kórházakban, hanem sokkal inkább a beteg ember és az egészség került a Semmelweis-terv fókuszába - válaszolta Gelencsér Attila, a megyei közgyűlés elnöke.

A PET centrumnak sikerült az állammal is megegyezni, így a hazai betegek gyógyítását az egészségbiztosítási pénztár finanszírozza. Betegeket várhatóan két hónap múlva tudnak fogadni.

Címkék: pet, centrum, egyetem, kaposvári, egészségügyi anyagok, kaposvár