Egy argentin autószerelő találmánya forradalmasíthatja, és teheti biztonságosabbá a szülést. Az eddigi módszererek ugyanis meglehetősen sok kockázatot hordoztak magukban, hiszen a különböző vákuumos, és fogós megoldások könnyen kárt tehettek az újszülöttekben.

Jorge Ordon azonban egy álmatlan éjszakán megtalálta a megoldást, amelynek alapját egy korábbi fogadás adta. A BBC-nek elmesélt története szerint egy barátjával azon vitatkoztak, hogy ki lehet-e szedni a borosüvegbe szorult dugót egy nejlonzacskóval? A hitetlenkedő cimborának végül nem lett igaza, Ordonnak ugyanis sikerült a "trükk", és az üveg összetörése nélkül halászta ki a palackból a bennragadt parafát.



A módszer azonban ezután nem hagyta nyugodni, és azon pörgött az agya, hogy miként lehetne ezzel egyszerűsíteni a gyermekek születését. Felkeresett hát egy Buenos Aires-i szülészt, akivel elkészítették az első prototípust is, amire 2008-ban az Egészségügyi Világszervezet is felfigyelt. Napjainkban pedig már élesben is tesztelik az ötletet Argentínában, ami ha beválik átkerülhet az európai, észak-amerikai és ázsiai kórházakba is.

Nézze meg a videón, hogy működik az érdekes módszer:

Címkék: módszer, szülész, nőgyógyász, találmány, autószerelő, egészségügyi anyagok