A vegán ételek nemzetközileg is elismert szakértője, Lénárt Gitta a Fittlesz Kaposvár Egyesület meghívására érkezik Kaposvárra. A szervezet elnökétől Kováts Zsolttól megtudtuk: hagyományteremtő rendezvénynek szánják a mait. Ha ugyanis a fogadtatás kedvező és az érdeklődés töretlen lesz, akkor a somogyi megyeszékhelyen, az XL-Fittleszben rendszeresen tartanak majd olyan klubfoglalkozásokat, ahol az érdeklődők az élő ételek elkészítésének kulisszatitkaival ismerkedhetnek meg.

vegán pizza


Akár hiszik, akár nem a fenti képen látható ínycsiklandozó pizza is élő. Hogy hogyan készült, azt bizonnyal megtudhatják a csütörtöki program háziasszonyától. Lénárt Gitta ugyanis húsz éve vegetáriánus és immáron hatodik esztendeje híve az úgynevezett nyers vegán táplálkozásnak.

Több, nagysikerű szakkönyv szerzőjeként így vall az élő ételekről: "A nyerskonyhában is ugyanúgy megvannak a konyhatechnikai eljárások, megvannak az eszközök, létezik „gasztronómia”. Ugyanúgy készítünk levest, főételt, édességeket, desszerteket, mint a hagyományos konyhában, csak éppen nem használunk tűzhelyet. Szinte minden egészségügyi problémára ajánlanám a természetes táplálkozást. Ennek az az oka, hogy ez nem egy gyógyszer, amit bizonyos betegségre írnak fel, hanem egy módszer, amivel az immunrendszerünket tudjuk megerősíteni, helyre tudjuk állítani a szervezetünk sav-bázis egyensúlyát, el tudjuk érni az ideális testsúlyunkat."

A csütörtök délután 16 órakor kezdődő program részleteit ide kattintva nézhetik meg. Jelentkezni pedig  az info(kukac)xl-fittlesz.hu emailcímen, a 06 82 526 300-as telefonszámon, vagy személyesen az Arany J. u. 2/A szám alatt található XL-Fittleszben lehet!

Címkék: vega, XL Fittlesz, étel, klub, előadás, élő, ingyenes, egészségügyi anyagok