Szerdán marad a nyári meleg: a hőmérséklet délután 28, 32, késő este 19, 24 fok között várható. Elszórtan záporok alakulhatnak ki az erősebben megnövekvő gomolyfelhőzetből. Késő délután és este néhol zivatar is kialakulhat, viharos széllökéssel és kisméretű jéggel, elsősorban a Dunántúl nyugati, délnyugati, valamint az Alföld északkeleti részén.

A legerősebb széllökések néhol elérhetik a 90 km/órát. Nem zárható ki 2 centiméter körüli jégméret sem, főként a Dunántúlon. Ezért első fokozatú (sárga) figyelmeztető előrejelzést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat. Helyenként megélénkül a déli, délkeleti szél, a zivatarok környezetében erős, viharos széllökések is várhatók. A csapadékosabbra forduló időt az okozza, hogy egy nyugat felől közelítő sekély ciklon kissé nedvesebb levegője alakítja Magyarország időjárását.

Csütörtökön a többórás napsütés mellett erőteljes gomolyfelhő-képződés várható. Több helyen zápor, zivatar valószínű, elsősorban a Dunától keletre. A délnyugati szél megélénkül, zivatarok környezetében megerősödik. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 8, 15, a legmagasabb nappali hőmérséklet 23, 29 fok között valószínű.

Forrás: origo.hu



Címkék: figyelmezetés, Dunántúl, napsütés, jégeső, egészségügyi anyagok