Influenzaszerű megbetegedés gyanúja miatt az elmúlt hetivel megegyező számú (8 fő)  kórházi felvételére került sor megyénkben. Egy beteg szorult intenzív ellátásra és gépi lélegeztetésre, várandós nem volt közöttük. A 7. héten jelentett intenzív ellátásra szoruló Influenza A vírus pozitív kismama állapota tovább javult, az infektológia osztályra helyezték át. Az elmúlt héten beküldött felsőlégúti mintákból egy esetben Influenza B vírust mutattak ki.

Megyénkben az influenza aktivitás tovább csökkent, a megbetegedések száma közel annyi, mint a járványmentes időszakban volt, a beküldött minták vizsgálata alapján megyénkben a domináns kórokozó az Influenza B vírus. A  Siófoki Városi Kórház - Rendelőintézet március 16-tól feloldotta a Gyermekosztályon február 8-tól érvényben lévő látogatási tilalmat, tájékoztatott a Somogy Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi szakigazgatási Szerve.

Mint korábban beszámoltunk róla, telt ház van a kaposvári kórház fertőző osztályán. A hányással és hasmenéssel járó fertőzöttek mellett egy fiatal férfi is bekerült hétvégén influenza szövődménnyel a kaposvári kórház fertőző osztályára. Tüdőgyulladással kezelik.

A H1N1 vírussal  fertőzött kismamát is még  a kaposvári kórházban ápolják. Ő jól van. A hányást, hasmenést okozó vírusok azonban továbbra is sok embert, főként kis gyermeket döntenek le a lábukról.

A siófoki kórházban kezelt H1N1-es beteg is napról-napra jobban van. A szintén itt ápolt atípusos tüdőgyulladásos férfi állapota azonban továbbra is válságos.

Címkék: H1N1, tüdőgyulladás, influenza, kórház, Siófok, egészségügyi anyagok