Az egyik kereskedelmi bank gyógyvarázs programja ez év őszén országszerte 22 bankfiókban gyűjtött gyermekkönyveket és játékokat a kórházban fekvő kis betegeknek. Az 1 hónapos gyűjtési akció során összegyűlt ajándékokat 22 kórház gyermekosztályán osztják szét az év utolsó hónapjaiban, így még karácsony előtt számos gyermek részesülhet a meglepetésekből. A bankcsoport így kíván tenni azért, hogy a kis betegek mihamarabb meggyógyuljanak, visszatérhessenek családjukhoz, és újra teljes életet élhessenek.

Kedden a  Kaposi Mór Oktató Kórház, Csecsemő- és gyermekosztály részére adták át a kaposvári fiókban gyűjtött ajándékokat.

A kereskedelmi bank gyógyvarázs gyermek-egészségügyi program harmadik éve szervez gyermekkönyv- és játékgyűjtési akciókat. Korábban általában néhány napon keresztül, illetve országszerte 1-4 helyen zajlottak egyszerre a gyűjtések, melyek során több mint 5500 könyv és játék gyűlt össze, 32 kórház gyermekosztálya számára.

Ez év őszén az ország minden megyéjében, összesen 22 bankfiókban várták a felajánlott játékokat, könyveket. Ezúttal országszerte 22 kórház gyermekosztályán gyógyuló kis beteg részesülhet a meglepetésekből még karácsony előtt.

Nem ez az első alkalom, hogy a gyógyvarázs a Kaposi Mór Oktató Kórházban jár, hiszen 2008-ban a Gyermekosztály 5 millió forint értékben kapott műszertámogatást, 2006-ban és 2010-ben pedig szórakoztató gyermekprogramokkal is hozzájárult a gyermekek gyógyulásához.

Címkék: játékok, gyermekek, könyvek, Kaposi Mór Oktató Kórház, egészségügyi anyagok