egészségház


Egy helyen kereshetik fel a gyermek, felnőtt orvosi és a fogorvosi rendelőket, a védőnői szolgálatot és a gyógyszertárat. Az egészségházat vasárnap este adták át.
Egy gyógyszercég nyitotta a kaposvári egészségházat, amely a negyedik az országban. A cég a most elkészült patikát üzemelteti majd.

- Az önkormányzatokból egyre jobban vonták ki az anyagi forrásokat, így az önkormányzatoknak sokszor nehéz ezt biztosítani – mondta el Túri István, a Szirt Invest Kft. gyógyszerész-igazgatója. Hozzátette: egy a patika piacra bevonuló tőke az, ami lehetővé tette az egészségházak létesítését.

A város örül a lehetőségnek. Az önkormányzat egyik bérelt rendelőjéből ideköltözhetnek a gyógyítók.
- A Pécsi utca környékén egy végre olyan várhatja a betegeket és a gyógyulni vágyókat, amely a kor követelményeinek is megfelel, a másik pedig, hogy ezt a 100 millió forintos beruházást kaposvári vállalkozó építette, 50 embernek adva munkát – mondta el Szita Károly polgármester.
Két felnőtt, egy gyermek, egy fogorvosi és védőnői rendelőt alakítottak ki.

- Az itt dolgozó háziorvosok illetve egészségügyi személyzet elég nehéz helyzetben volt, rosszak voltak a körülmények és így a betegellátás sem volt teljesen tökéletes – mondta el Dr. Fekete Julianna háziorvos.
Az önkormányzat 99 évig használhatja az épületet. Utána pedig jelképes összegért megveheti azt. Az átadáson elhangzott: a városnak fontos a minőségi alapellátás, ahol 60 háziorvos dolgozik. Legutóbb három fogorvosi magánrendelő kialakítását támogatta az önkormányzat összesen 14 millió forinttal.

Címkék: Fekete Julianna, Túri István, Szita Károly, egészségügyi anyagok