Egészségügy

Ezek egyike a Siófok Város Kórház- Rendelőintézete, amely közel 557 millió forintos európai uniós támogatást kapott a sürgősségi betegellátás fejlesztésére. A támogatásról szóló szerződést a mai napon írták alá.

Siófok Város Kórház-Rendelőintézete a Dél-dunántúli régióban súlyponti kórházként működik. A régióban 50 km-es körzetben nem található kórház, így a sürgősségi ellátás magasabb szintre emelése szükségszerű fejlesztési igényként merült fel. Az európai uniós támogatással megvalósuló projekt keretében az intézményben megvalósítják a korszerű, kilenc ággyal működő egykapus rendszert, amely a sürgősséggel érkező betegeket fogadja. 1154 négyzetméter területű új Sürgősségi Osztályt építenek, új gyermek sürgősségi részleget alakítanak ki, és helikopter leszállópályát is építenek.

A sürgősségi ellátás fejlesztése javítja a betegellátás szervezhetőségét, irányíthatóságát, és hatékonyságát. Egyértelműbbé teszi az intézményközi,  valamint a kórházon belüli betegutakat, kiszámíthatóbbá és monitorozhatóbbá az ellátást, segíti az ellátási standardok kialakítását, az alkalmazott irányelvek egységesítését és alkalmazását. Az ellátás koncentrálódása hozzájárul az eredményesebb és hatékonyabb ellátáshoz.

A várhatóan augusztusban induló kivitelezéssel európai mércével mérve is korszerű, az esélyegyenlőséget biztosító sürgősségi osztályt alakítanak ki 2011 szeptemberére.

Címkék: egészségügyi anyagok