Szarvasmarha spermákat szállító kisteherautó szenvedett balesetet szombaton délben Ádánd közelében. A spermákat folyékony nitrogénnel hűtötték. A tartály megsérült, és szivárgott.

Február 02-án a délelőtti órákban Ádánd településen haladt egy Ford Transit típusú jármű, melynek sofőrje rosszul lett, és járművével egy villanyoszlopnak ütközött. Az ütközés következtében a villanyoszlop kettétört, a járművet vezető 24 éves helyi fiatalember könnyű sérüléseket
szenvedett. A településen élők szerint a férfi cukorbeteg volt, ez is okozhatta rosszullétét.

A járműben, tartályokban szarvasmarha-spermát szállított, mely nitrogénben volt elhelyezve. A balesetben az egyik vezeték megsérült és szivárogni kezdett a nitrogén.

A helyszínre érkező rendőrök 50 m-es körzetben lezárták a területet és átadták a Katasztrófavédelemnek a szükséges intézkedések megtétele céljából. 2 családot megkértek, hogy a munkálatok idejére hagyják el otthonukat.

Az E.ON az oszlopot eltávolított a helyszínről. Ezután a katasztrófavédelem szakemberei az autóban levő tartályt elszállították, és biztonságos körülmények között gondoskodtak a veszélyes anyag átfejtéséről.


A Siófoki Rendőrkapitányság szabálysértési eljárás keretében vizsgálja a baleset körülményeit.