Csütörtöktől vasárnapig Siófokon rendezik meg Magyarország történetének eddigi legrangosabb nemzetközi strandröplabda-versenyét. Ez alkalomból tartott sajtótájékoztatót szerdán a Magyar Röplabda Szövetség, a torna helyszínén, a siófoki Beach Arénában. Az Európai Röplabda Konföderáció égisze alatt futó, 8000 eurós összdíjazású felnőtt szatellit viadal mellett, a jövő évi ifjúsági olimpiai selejtezőjére is sor kerül a Balaton-parton.

Immár 24. alkalommal rendezte meg a Búzavirág SC a Sziklai-Gál Strandröplabda Emléktornát, amelyen két, fiatalon elhunyt korábbi játékosukra, Sziklai Tamásra és Gál Norbertre emlékeztek. A balatonlellei Napfény strandon, három pályán, női, férfi, vegyes páros, valamint öregfiúk kategóriában hirdették meg a küzdelmeket.

Játékvezető tárgyat indít a Magyar Labdarúgó Szövetség és a Kaposvári Egyetem. Az erről szóló megállapodást ma írták alá. A szabadon választható tantárgyat a hallgatók várhatóan szeptembertől vehetik fel, az órákon pedig híres játékvezetők is tartanak majd előadásokat.