Ma délelőtt lerakták a város legújabb sportberuházásának az alapkövét. Szita Károly, Kaposvár polgármestere azt mondta: a helyiek egészsége mellett a jövő fiataljainak is szól ez a fejlesztés. Az új 10 pályás, 800 fő befogadására alkalmas versenyuszodát hatmilliárd forintból építik meg és a tervek szerint az Országos Bajnoksággal avatják majd fel. Erre ígéretet is tett a Magyar Úszó Szövetség elnöke.

Játékvezető képzést indít szeptembertől a Somogy Megyei Kosárlabda Szövetség. A megyében jelenleg 15 játékvezető működik, ám az ideális számot egy legalább 20 fős keret jelentené. A kaposvári Söjtöry Tamás példája jól mutatja, hogy a megyéből is szép sikereket lehet elérni ezen a pályán. A tapasztalt játékvezető ugyanis szerepet kapott idén az élvonalbeli férfi döntő első meccsén, valamint a holnapi, negyedik találkozón is tagja lesz a játékvezetői hármasnak.

Véget ért a városi kispályás labdarúgó bajnokság, melyet a Sportpálya 2004 Egyesület idén a Sportcsarnok műfüves pályája mellett a Berzsenyi iskola létesítményében rendezett meg. Az abszolút bajnok a Fapuma együttese lett, de az öregfiúk bajnokságban is új győztest avattak, a FIFA 2005 végzett az élen.