Ma délelőtt lerakták a bruttó 6 milliárd forintból felépülő új sportcsarnok alapkövét Kaposváron. Az akár négyezer ember befogadására is alkalmas multifunkcionális létesítmény várhatóan két év alatt készül el, és a Kaposvári Kosárlabda Klub mellett a Fino Kaposvár, illetve az 1.MCM-Diamant Kaposvári Egyetem röplabdacsapatainak otthona is lesz egyben.

A közepes és kis méretű sportegyesületeket is komolyabb mértékben szeretné támogatni az állam az eddigiekhez képest. A Sportegyesületek Országos Szövetsége ennek egyik fontos állomásaként hirdette meg a Hiszek Benned Programot, amelyre több somogyi klub is sikerrel pályázott. A győztesek Nagyatádon találkoztak egymással.

Zrínyi - Tüskevár döntőt rendeznek idén a megyei kosárlabda-bajnokságban. A két együttes az elődöntők visszavágóit különösebb izgalmak nélkül nyerték meg, így kettős győzellemmel jutottak a fináléba. A Zrínyi az első meccsen aratott tizenkétpontos siker után négy ponttal verte a Táncsicsot, míg a Tüskevár huszoneggyel bizonyult jobbnak a Somogyjád ellen.