Csütörtökön a Kaposvár-Sopron mérkőzéssel elrajtol az élvonalbeli férfi kosárlabda bajnokság idei szezonja. A KKK-ra rögtön egy roppant nehéz meccs vár, a Sopron ugyanis alaposan megerősödött a nyáron. Mellettük a hagyományosan jól szereplő csapatok is komoly erőt képviselnek, így a jelek szerint a somogyiak számára nem lesz egyszerű kiharcolni a nyolc közé jutást.
Zsinórban negyedik győzelmét aratta a megye egy 8. fordulójában a Nagybajom, ezzel pedig továbbra is ott vannak a tabella elejében. A jelenleg harmadik helyen álló együttes a Mezőcsokonya otthonából vitte el a három pontot. A bajomi együttes esélyeshez méltóan már az első félidőben két góllal vezetett, végül pedig 3-1-es győzelmet aratott.
11. alkalommal rendezte meg a Deseda körtúrát a Természetvédő Turisták Somogyért Egyesülete. A társaság ezúttal is a Világ gyalogló napra időzítette teljesítménytúráját. A kikapolódni vágyók két távon járhatták körbe a tavat, és habár ez a nap a gyaloglásról szólt, kerékpárral is meg lehetett kerülni a Desedát.