Élete első nemzetközi érmét szerezte Demeter Bendegúz. A Kaposvári Judo Klub válogatott versenyzője a pozsonyi Európa-kupa viadalon állt rajthoz, ahol a vigaszágon egészen a bronzmérkőzésig jutott. Ott egy angol rivális várt rá, aki végül nem okozott gondot neki. A somogyi óriás a versenyszezon után sem áll le, hiszen a riói olimpiára készülő Bor Barna felkészülését segíti ezekben a napokban.

Ismét hatalmas mezőny áll rajthoz a nagyatádi hosszú távú triatlon országos bajnokságon. A szombati viadalra 666 egyéni induló és 223 váltó nevezett, a résztvevőkre 3800 méter úszás, 180 kilométer kerékpározás és 42 kilométer futás vár. A férfiak közül a tavalyi győztes Flander Mártonnak igazi kihívója lesz: a korábbi hétszeres bajnok Major József ugyanis ismét szerencsét próbál Dél-Somogyban.

Gyakorlatilag nincs olyan pontja a világnak, mellyel Dobai József, a Városi Rádió Klub elnöke ne létesített volna kapcsolatot. A helyi rádióamatőr a hazai és nemzetközi versenyeken is rendre szép eredményeket ér el. Világbajnoki 13. és Európa 7. legjobb rádiósa is volt már.