A hétfő esti ünnepélyes megnyitóval hivatalosan is elkezdődött a 12. Intersport Ifjúsági Sportfesztivál. A rendezvény előtt ezúttal is megkoszorúzták az Aranycsapat kaposvári születésű játékosának, Czibor Zoltánnak az emléktábláját, majd eyütt indult el a több mint 4000 sportoló a Rákóczi-stadionba. Az idei nyitó mérkőzést Kaposvár angliai testvérvárosa, valamint a Bene Ferenc Labdarúgó Akadémia U14-es csapatai vívták.

Három kontinens, összesen 45 csapata verseng Kaposváron az Intersport Ifjúsági Sportfesztivál kosárlabda tornáin. A megjelent együttesek között rengeteg az utánpótlás-nevelő egyesület, de akadnak olyan csapatok is, amelyek csupán a hasonló tornákat járva mérettetik meg magukat. Szerdáig még csoportmeccsek várnak csapatokra, péntekre viszont minden korcsoportban eldől, hogy ki lesz a fesztivál idei bajnoka.

Tizenkét év után ismét jelentősen megújul a Kaposvári Rákóczi FC otthona. A Pécsi utcai stadion felújítása augusztus közepén kezdődhet, és a tervek szerint több mint 500 milliót költenek majd a korszerűsítésére. Kicserélik a világítást, befedik a lelátókat, valamint teljesen felújítják a klubépületet is.