Élőben a decemberi közgyűlésről2016. December 08. 08:14

A közvetítésnek vége

  • 08:14:29

    Új esemény

    Jó reggelt kívánok a Kapospont olvasóinak!

  • 08:15:02

    Új esemény

    Decemberi közgyűlését tartja Kaposvár képviselő-testülete. 32 napirendi pontot tárgyalnak. Az év utolsó közgyűlését Szita Károly polgármester azzal kezdte, hogy köszönetet mondott a képviselőknek az egész éves munkáért.

    Napirend előtt elmondta, a város ismét megnyerte a virágos városok versenyét. Ezzel indulhat Kaposvár az európai versenyen is.

    Az Adventre térve elmondta, a város együtt ünnepelte az első gyertya meggyújtását. Az Ajándék kuckóba várják a kaposváriak segítségét.

    Apróságokat kérnek, hogy azoknak is legyen karácsonyuk, akiknek anyagi helyzetük miatt nem lehetséges az ünnep.

    Átadták az Év Munkáltatója díjat, amit idén a Videoton nyert el.

  • 08:23:17

    Új esemény

    Az idei költségvetés teljesítésére és módosítására tértek a képviselők. Pintér Attial (MSZP) kérdezi, megérkezett-e a kormány támogatási szerződése a színház felújításáról, valamint, hogy a faleveleket mikor szedik össze?

    Szita Károly polgármester elmondta, a faleveleket még karácsony előtt összeszedik a városban. Ha sikerül előteremteni az árát, akkor egy "porszívót" is vásárol. A színház felújításához szükséges támogatási szerződés is megérkezett, valamint másfél milliárd forint is, amivel elkezdhetik a munkálatokat.

  • 08:35:43

    Új esemény

    Hozzászólások következnek. Kováts Imre (DK) szerint, a helyi vállalkozásokat nem fogja segíteni a város vállalkozásfejlesztési programja. Szita Károly válaszában elmondta, a fanyalgásnak itt nincs helye.

    A következő években 170 milliárd forintot lehet fordítani a városra és ezen belül a vállalkozások sikerességére. A beruházások elkészülnek. Szita Károly januárban fogja részletesen ismertetni az évszázad városfejlesztési programját.

  • 08:35:55

    Új esemény

    A közösségi együttélés szabályairól szóló rendeletet módosítja a testület. Például nem lehet vadkempingezni a Desedán, eljárhatnak azokkal a kutyatartókkal szemben, akik nem tartják zárt helyen kutyájukat, nem akadályozzák meg a közterületre való kijutásukat.

  • 08:46:19

    Új esemény

    A város vállalkozásfejlesztési és beruházás ösztönző programjának előterjesztését tárgyalva Szita Károly elmondta, a sikeresség alapjai közé tartozik a közúti és vasúti közlekedés fejlesztése.

  • 08:46:46

    Új esemény

    A 67-esen régészeti feltárások zajlanak, a Kaposvár-Fonyód közötti vasúti vonalon felújítások zajlanak. Az ipari parkokban és vállalkozások területein is út, járdaépítések kezdődnek.

    Informatikai inkubátorház épül a kórház déli tömbjének helyén. Új ipari parkot létesítenek.

    A keleti ipari parkkal szemben 62 hektár, valamint a füredi laktanya helyén. 21 belvárosi, önkormányzati üzletet újítanak fel. Adókedvezmények,fizetési átütemezések lesznek a vállalkozások számára.

  • 08:56:28

    Új esemény

    A háziorvosok és a védőnők iparűzési adó mentességet kapnak. A kutatás, fejlesztést végző vállalkozások 10 százalék adócsökkentést vehetnek igénybe. Fél milliós munkahely teremtési támogatást kaphatnak a vállalkozások.

    Kedvezményes telekvásárlási támogatást vezetnek be ha az önkormányzattól vásárol a vállalkozás telket. Ez 500 ezer forint támogatás lesz munkahelyenként.

    Hiányszakmákban dolgozókat és tanulókat is segíti a város. Letelepedési támogatást kaphatnak, munkaadójukon keresztül építési telekhez juthatnak például.

  • 09:09:14

    Új esemény

    Kováts Imre (DK) kérdezte, ha a vállalkozásokat akarja segíteni a város akkor miért törölte el a két és fél millió forint bevétel alatti kisvállalkozások adómentességét.

  • 09:09:26

    Új esemény

    Szita Károly válaszában azt mondta, ezt a gazdasági válság idejére vezették be, hogy ne csak túléljék, hanem előre lépjenek a vállalkozások.

  • 09:18:16

    Új esemény

    Pintér Attila (MSZP) hozzászólásában elmondta, ha érdemben lehet növelni a bérszintet Kaposváron, akkor elégedettek az emberek és nem hagyják el a várost. Ettől lehet sikeres a város. A vállalkozások innovációs hajlandóságát is növelni kell, tette hozzá Pintér.

  • 09:20:09

    Új esemény

    A képviselők egyhangúlag fogadták el a vállalkozásfejlesztési rendeletet.

  • 09:23:24

    Új esemény

    Az előző előterjesztéshez kapcsolódva a letelepedést segítő program részletei következnek.

  • 09:30:30

    Új esemény

    Szita Károly elmondta, több mint tíz területen változik a családok letelepedését, boldogulását segítő támogatási rendszer.

  • 09:47:29

    Új esemény

    Borhi Zsombor elmondta, amikor lehetett javaslatokat nem tett az ellenzék, most pedig csak fanyalog. Mindaz, amit a hozzászólásokban elmondtak csak a médiának szól.

  • 09:47:38

    Új esemény

    Kováts Imre (DK) azt mondja, csak egy-két dologra hívta fel a figyelmet, nem fanyalgott.

  • 09:47:50

    Új esemény

    Végül 18 igennel fogadták el a rendeletet. Szünet.

  • 10:04:55

    Új esemény

    Folytatódik a közgyűlés. A védőnői körzetek határát módosítják a képviselők. Azonos leterheltséget, munkamennyiséget alakítottak ki ezzel.

  • 10:05:32

    Új esemény

    Döntöttek a Deseda tó és környékének használatáról, valamint védelméről.

  • 10:15:24

    Új esemény

    Gyors egymásutánban döntenek a képviselők a különböző előterjesztésekről. A kisebb horderejű napirendi pontokat már bizottsági szakaszban megtárgyalták a képviselők.

  • 10:18:29

    Új esemény

    300 millió forintból csomópont átalakítást végeznek majd a Tüskevári kereszteződésben, a Rákóczi iskolánál. Most konzorciumi megállapodást kötnek a MÁV-val. Mindenki a saját területén fejleszt majd összehangoltan.

  • 10:23:28

    Új esemény

    Döntöttek arról, hogy a város kilép a Magyar Önkormányzatok Szövetségéből, mondván elegendő a Megyei Jogú Vársok Szövetségének tagsága.

  • 10:23:36

    Új esemény

    A desedai wakeboard pálya stég és büfé létesítéséről is döntöttek.

  • 10:33:07

    Új esemény

    A Kaposvári Köznevelési Tanács létrehozását kezdeményezi Szita Károly polgármester. Ennek tagjaival a héten találkozik és januárban meg is alakulhatnak annak érdekében, hogy még jobbá tegyék a kaposvári köznevelést.

  • 10:41:57

    Új esemény

    2017. augusztus 31-ig meghosszabbították dr. Fülöp Péter színház igazgató megbízatását. A későbbiekben a pályázaton nyertes menedzser-igazgató mellett művészeti vezetője is lesz a teátrumnak. Jelenleg Bozsik Yvette-tel együttműködve viszik a színházat.

  • 10:50:44

    Új esemény

    Létrehozzák a Zselic Kertje Szociális Szövetkezetet. Ez egy fajta átmenet lesz a közmunka és a piaci munkavállalás között.

  • 10:50:52

    Új esemény

    Zárt üléssel ért véget az év utolsó közgyűlése.


Vissza az előző oldalra