A Kaposvár 3-0-ra nyert a Békéscsaba ellen a női röplabda Extraliga elődöntőjének vasárnapi, harmadik mérkőzésén, ezzel története során először bejutott a fináléba. A kaposváriak az első két meccset magabiztos teljesítménnyel nyerték meg, és vasárnap hazai pályán arra készültek, hogy történetük legnagyobb sikerét aratva döntőbe jutnak. Az első játszmában ennek megfelelően hatalmas elánnal, rendkívül precízen röplabdáztak, szinte hiba nélkül játszottak, és a brazil Adriani Vilvert, valamint a magyar válogatott Szedmák Réka vezérletével simán kerültek előnybe.

A második felvonásban sokkal nagyobb ellenállásba ütköztek a somogyiak, akik azonban a szintén brazil Sara Dias ponterős játékával kialakított három-négypontos előnyüket magabiztosan őrizték, így kevesebb mint egyórányi játék után egy szettre kerültek a döntőtől.

A harmadik játszmára változtatott csapatán a vendégeket edző Tóth Gábor, az utolsó szalmaszálba kapaszkodó együttese pedig a csereként beszállt belga Dominika Strumilo jó teljesítményének is köszönhetően 6-9 után sorozatban hét pontot szerezve fordított, és néggyel is vezetett. Szedmák és a portugál Marta Hurst támadásaival a hajrá előtt utolérte ellenfelét a házigazda, amely a szoros végjátékot megnyerve 78 perc után ünnepelhette a fináléba kerülést.

A mérkőzés legjobbja a 21 pontos Szedmák volt.

A magyar női élvonalban 2019 óta először rendeznek döntőt a Békéscsaba nélkül. A másik ágon a címvédő, Magyar Kupa-győztes Vasas 2-0-ra vezet a MÁV Előre ellen.

A csapatnak Szita Károly polgármester is gratulált:

Extraliga, elődöntő, 3. mérkőzés:

Kaposvári NRC - Swietelsky-Békéscsaba 3-0 (11, 20, 22)

A legeredményesebb játékosok: Szedmák 21, Dias 14, Vilvert 12, illetve Glemboczki, Sztepanyenko 11-11

Az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharcot a Kaposvár nyerte 3-0-ra.

Címkék: kaposvári női röplabda club, békéscsaba, knrc, sport