Csak az utolsó negyedben tudta felvenni a Kaposvári Vízilabda Klub a versenyt a klasszisokkal teletűzdelt A-HÍD VasasPlaket gárdájával, így a somogyiak végül 23-14-es vereséggel folytatták a felsőházi küzdelmeket - írja a kapospolo.hu.

Wiesner Tamás emlékére egy perces néma felállással kezdődött az OB I-es találkozó. Fővárosi találatokkal indult a találkozó, a hazai gólcsendet Baj Marcell törte meg. Ifjabb Berta József büntetője után már csak eggyel vezettek a vendégek, de ezt követően megrázták magukat a piros-kékek, és az első felvonás végére háromgólos előnyt harcoltak ki.

A második negyed elején is inkább Burián Gergelyék voltak aktívabbak, miközben a somogyiak két büntetőt is kihagytak a túloldalon. A félidő előtti pillanatokban Kósik Soma kapott 4 perces kiállítást, majd a megítélt ötméterest Fülöp Bence próbálta hárítani vészkapusként, de sikertelenül. A nagyszünetben így 13-5-re vezetett a VasasPlaket.

A harmadik felvonásban gyors egymásutánban kétszer is betalált a KVK, közelebb azonban nem tudtak férkőzni a hazaiak, hiszen Slobodan Nikic tanítványai uralták a találkozót. Baj Marcell végletekig kijátszott találata azonban így is talpra ugrasztotta a Csik Ferenc Versenyuszoda közönségét, akik 20-9-es vendégvezetésről várhatták a záróakkordot.

Kakstedter Bendegúz révén hazai találattal indult a negyedik negyed, és sokáig úgy tűnt, hogy ez a játékrész alakulhat majd a legszorosabban. Ez végül így is lett, hiszen a folytatásban Juhász-Szelei Norbert és ifj. Berta József is betalált, majd a lefújás előtt Dőry Farkas volt eredményes. Az utolsó negyedet ezzel a KVK nyerte, míg a találkozót a vendégek 23-14-re.

Kaposvári VK–VasasPlaket 14–23 (3–6, 2–7, 4–7, 5–3)

Kaposvár, Csik Ferenc Versenyuszoda, 280 néző. Vezette: Petik A., Tóth K.

Kaposvári VK: Szilágyi – Dőry (2), Vindisch, Pellei F., Baj (2), ifj. Berta J. (3), Aranyi. Csere: Kósik (kapus), Kakstedter (3), Fülöp B. (2), Palatinus, Juhász-Szelei (2), Vadas, Vörös. Vezetőedző: Surányi László.

VasasPalaket: Lévai – Burián (5), Dedovic (1), Randelovic (1), Batizi (3), Konarik (3), Bátori (3). Csere: Mizsei (kapus), Tasi, Gábor L. (1), Sélley-Rauscher (2), Dala 1, Bedő (1), Lakatos (2). Vezetőedző: Slobodan Nikic.

Gól, emberelőnyből: 10/2, illetve 6/6.

Gól, ötméteresből: 3/1, illetve 2/2.

Kiállítva, végleg cserével: ifj. Berta (32. p.), illetve Gábor L. (16. p.).

Kiállítva, brutalitásért: Kósik (16. p.).

Surányi László: – A lőtt gólok számával elégedett vagyok, viszont ennél többet talán nem is kaphattunk volna. Fiatal kapusom magához képest gyengébb napot fogott ki, de ezzel a helyzettel is meg kell birkóznia.

Szlobodan Nikics: – Nem játszott rosszul a Kaposvár, de sokszor lefordultunk, és ez rengeteg gólt eredményezett. Az emberelőnyöket jó százalékban használtuk ki, remélem, ez a következő mérkőzéseken is így lesz.

Címkék: vízilabda, ob1, vasas, kaposvári vízilabda klub, sport