A hazai porondon veretlen Vasas szerdán még Párizsban, a CEV Kupa negyeddöntőjének visszavágóján volt érdekelt, így az alapaszakaszt második helyen záró kaposváriak várhatták kipihentebben és felkészültebben a kupaelődöntőt. A két együttes a mostani szezonban eddig kétszer találkozott: a fővárosiak hazai pályán 3-1-re, idegenben 3-0-ra győzték le a legutóbbi 13 tétmeccsükön 11-szer győztes somogyiakat.

A vasárnap délutáni összecsapás első szettjében a Vasas nyitóteljesítményben és blokkmunkában sokkal jobban teljesített vendéglátójánál, így bár a támadási hatékonysága nem volt túl magas, simán szerezte meg a vezetést.

A második felvonás első harmadában jobban teljesített a Kaposvár, de a Vasas a magyar válogatott center, Papp Orsolya vezérletével a 9-9 után következő kilenc labdamenetből nyolcat megnyert, tekintélyes előnyét pedig a játékrész végéig folyamatosan növelte.

A harmadik etapban sokáig a kaposváriak vezettek, de két-három pontnál nem tudtak nagyobb előnyt kialakítani. A játékrész közepétől azonban ismét feljavult a fővárosiak blokkvédekezése, aminek köszönhetően fordítottak, és a végjátékhoz érve már ők vezettek. A Kaposvár ugyan még egyszer fordítani tudott, de a hajrában a Vasas a gambiai-szlovén kettős állampolgárságú Fatoumatta Sillah támadásaival lezárta a mérkőzést. A 77 perces találkozó legjobbja a 19 pontig jutó Sillah volt.

Női Magyar Kupa, elődöntő, 1. mérkőzés:

Kaposvári NRC-Vasas Óbuda 0-3 (-17, -14, -24)

A legeredményesebb játékosok: Dias 14, Szedmák 11, illetve Sillah 19, Gyimes-Capet 13, Bannister, Papp 11-11

Címkék: knrc, vasas, magyar kupa, röplabda, sport