A DEAC ellen várt nehéz meccs a Kaposvár Arénában a Kometa-KKK legénységére szombaton a Tippmix férfikosárlabda NB I./A csoportjának tizenkilencedik fordulójában - kezdi meccsösszefoglalóját a delfinek.hu.

A találkozó elejét agresszív somogyi védekezés és hatékony támadás jellemezte, ám a vendégek nem adták fel és a félidőt követően egyre jobban felzárkóztak. A záró etap végére azonban új erőre kaptak a házigazdák, akik végül 92-85-re húzták be a bajnoki pontokat.

A csapat legközelebb idegenben, a Zalaegerszeg otthonában lép pályára február 10-én 18 órakor.

fotó: Harag Kornélia
fotó: Harag Kornélia

Kometa Kaposvári KK–DEAC 92–85 (29–18, 21–21, 18–19, 24–27)
Kaposvár Aréna, 1700 néző, V.: Benczur Tamás, Ádám József, Kovács Nimród.

Kometa Kaposvári KK: Krnjajski B. 8/3, Szőke Bálint 5/3, Abell 31/6, Jackson 15/6, Jean-Marie 7. Csere: Koprivica 6, Eaddy 14/6, Puska B. 2, Halmai D. 4, Bogdán B.
Vezetőedző: Dalibor Dmjanovic Edzők: Szőke Balázs, Filipovics Gordan.

DEAC: Edwin 11/3,  Hőgye 3/3, Buljevic 19, Drenovac 13, Williamson 20/3. Csere: Mócsán 9/3, Tadic 7/3, Neuwirth 3/3. Vezetőedző: Andjelko Mandic.

fotó: Harag Kornélia
fotó: Harag Kornélia

Dalibor Damjanovic: "Nagyon elégedett vagyok. Kiváló csapat ellen játszottunk, akik tele vannak egyéni tehetségekkel és tapasztalt alakulatról van szó. Nagy győzelem ez nekünk. A Sopron ellen is jó esélyünk volt, de nem játszottunk jól mind a 40 percben. A múltkori meccs előtti héten Ronald és Remy sem tudott sokat edzeni. Ezen a héten azonban ez máshogy volt és okosabban játszottunk. Ezek kis dolgok, de a meccsek végén nagyon számítanak. Köszönöm a játékosoknak és gratulálok nekik! Köszönet a Debrecennek is a fair playért."

Címkék: DEAC, kosárlabda, KKK, Kaposvár, sport