A somogyiak azzal szereztek jogot a részvételre, hogy a harmadik helyen végeztek a Magyar Kupa előző kiírásában. Az NBC-kupa, melyen összesen huszonhat együttes méreti meg magát, már hétfőn kezdetét vette, ám ekkor még nem álltak dobóállásba a kaposvári tekézők, keddtől azonban már számukra is beindul a nagyüzem. A lebonyolítási rend szerint egy egyletből hat-hat sportoló gurít, majd összesítik az eredményeket, és négy gárda jut be a Final Fourba, melyet pénteken és szombaton rendeznek. Azért is van nagy tétje a harmadik számú európai kupának, mert már a bronzérmes is bejut a Bajnokok Ligája idei, novemberben induló szezonjába.

Óriási szó az az Investment Közutasok Kaposvári TK életében, hogy megmutathatja magát nemzetközi porodon, mert a csapat történetében eddig erre még nem volt példa. Az már az előző szezonban is látható volt, hogy nagy terveket szövögetnek a somogyi vármegyeszékhelyen, hiszen jelentősen megerősítették az együttest, ám a jelenleg is zajló idényre rátettek még egy lapáttal, s olyan sportolókat igazoltak, akik jelentős nemzetközi tapasztalattal rendelkeznek, illetve érkeztek olyan tekézők is, akik a jövő nagy reménységei.

fotó: Közutasok Kaposvári TK
fotó: Közutasok Kaposvári TK

Az utazó keret: Botházy Péter; Farkas Sándor; Horváth László (játékos/vezetőedző); Juhász Bence; Kálny Krisztián; Kovács Gábor; Nagy Gergő; Németh Máté; Pintér György; Sziklási Tibor Levente; Wagner Mihály.

Címkék: NBC, közutasok, teke, nemzetközi, kupa, sport