Pénteken három mérkőzéssel folytatódott a női Extraliga negyeddöntőjének első fordulója, amelyeken óriási meglepetések születtek, hiszen az alapszakaszban hatodik UTE csak a döntő játszmában kapott ki a kupadöntős Szent Benedek otthonában, az 1. MCM-Diamant Kaposvár viszont a címvédő Fatum-Nyíregyháza ellen nyert simán, három szettben, ráadásul idegenben, s vette el így a szabolcsiak pályaelőnyét. Az újdonsült kupagyőztes Vasas viszont magabiztosan hozta az MTK elleni találkozót, azonban a vendégeket sem érheti szemrehányás.

A Hunvolley.hu beszémolója szerint a vendégek gyakorlatilag végig magabiztosan vezetve (mindössze három labdamenet erejéig volt előnyben a Fatum az egész mérkőzés folyamán) nyerték meg a találkozót, s vették így el a szabolcsiak pályaelőnyét.

Ez azt jelenti, hogy ha a címvédő be akar jutni a legjobb négy közé, akkor Kaposváron is mérkőzést kell nyernie – ami mondjuk az alapszakaszban sikerült is, igaz nem olyan teljesítménnyel, amilyet pénteken mutattak.

Vereség után edzőváltás 

Németh Szabolcs edző helyét Sasa Nedeljkovic veszi át a Fatum-Nyíregyháza női röplabdacsapatánál - jelentette be a klub szombaton. A hétfői, kaposvári mérkőzésre már ő készíti fel a keretet, és a bajnokság hátralévő találkozóin ő irányítja a gárdát. Nedeljkovic legutóbb épp a Diamantnál volt vezetőedző, ahol Magyar Kupa bronzérmet nyert az együttessel.


Női Extraliga, negyeddöntő, 1. mérkőzés:

Fatum-Nyíregyháza – 1. MCM-Diamant Kaposvár 0:3 (–15, –20, –18)

Nyíregyháza, Continental Aréna, 300 néző. V: Tillmann, Jámbor.

FATUM: Radosová 10, Lászlop 3, Radonjics 2, Vaszileva 17, Bodovics, Cicic 2. Csere: Tóth F., Tóth D. (liberó), Glavinic, Pintér 5, Milanová 2, Vaida 6. Vezetőedző: Németh Szabolcs.

DIAMANT: Lemmens 12, Grbac 4, Matics 11, Wirth 3, Basnakova 17, Szedmák 9. Csere: Szpin (liberó), Hegyi. Vezetőedző: Vincent Lacombe.

Edzői értékelés

Németh Szabolcs: – Ez a röplabdázás szégyene volt amit mi ma nyújtottunk! Semmilyen energiát nem mozgósítottak a játékosok ezért a klubért, és egy olyan ellenféltől kaptunk ki, akik a meccs előtt érkeztek, kilencen. Sokkal jobban akarták a győzelmet, mint bármelyik játékosom. Senki nem engedheti meg magának sem a stábbal, sem a csapattal, sem egymással szemben, hogy ilyen akarat gyengén játsszon. Szégyen.

Vincent Lacombe: – Először is a saját játékunkat sikerült tökéletesen, pontosan megvalósítani. Nagyon jól fogadtunk, ami miatt sikerült végig vezetnünk a szettekben, valamint agresszívak maradtunk a teljes mérkőzés alatt. Gratulálok a lányoknak a mai teljesítményhez, megérdemlik a dicséretet. Azonban nem szabad elfelejteni, hogy a továbbiakban is mi vagyunk az üldözők ebben a párharcban. Sokat kell még dolgoznunk ahhoz, hogy sikerrel zárjuk a párharcot.

A párharc állása: 1–0 az 1. MCM-Diamant Kaposvár javára.

Címkék: nyíregyháza, 1.mcm-diamant kaposvár, röplabda, sport