Az MTK az első játszmában tudta a legjobban megközelíteni a kaposváriakat, amikor 14:11-re még vezettek is, majd 24:18-as kaposvári előnynél öt szettlabdát is hárítottak, de végül nem sikerült feltenniük az i-re a pontot.

Ezután már csak a második szett elején tudták még megnehezíteni a Diamant dolgát, azonban végül háromszettes hazai siker született.

A kaposváriak így november 13-a után ismét győztesen hagyhatták el a pályát a bajnokságban.


1.MCM-Diamant Kaposvár – MTK Budapest 3:0 (23, 18, 13)

Kaposvár Aréna, 153 néző. V: Árpás, Bátkai-Katona.

Kaposvár: Grbac 7, Matics 8, Wirth 5, Basnyakova 8, Szedmák 16, Lemmens 7. Csere: Szpin (liberó), Hegyi, Budai. Vezetőedző: Vincent Lacombe.

MTK: Tettamanti, Boskó, Giommarini 12, Kilyénfalvi 10, Sziládi 8, Tatár 6. Csere: Szalai, Weidemann (liberók), Borsos 3. Vezetőedző: Leiszt Máté.

Edzői értékelés

Vincent Lacombe: – Mai mérkőzésen sikerült 3:0-ra győzedelmeskedni, ami fontos volt a csapat számára. Következő időszakban célunk, hogy a soron következő meccseket hasonlóan sikerrel vegyük.

Leiszt Máté: – Annak ellenére, hogy több hiányzó játékossal érkeztünk a helyszínre, egyértelműen meg akartuk nyerni ezt a találkozót. Az első szettben kiválóan játszottunk és amikor megéreztük, hogy van esélyünk a meccsen teljesen szétestünk. A játék több elemében is teljesen leblokkoltunk, ebből pedig nem tudtunk kijönni a folytatásban. A kaposváriak azt játszották, amire készültünk, de mi nem tudtunk a saját hibáinkon felülkerekedni.

Nézzék vissza a mérkőzést teljes egészében!

Címkék: 1.mcm-diamant kaposvár, mtk, röplabda, sport