Kaposvár közismert sportváros, amely költségvetése több, mint négy százalékát fordítja a helyi egyesületek támogatására, szemben az országos 0,8 százalékos átlaggal. Erről is beszélt ma a somogyi megyeszékhely polgármestere, amikor a Kaposvári Rákóczi FC és Kaposvári Kosárlabda Klub támogatói szerződését aláírták az építőipari céggel. Szita Károly hozzátette: a város célja az, hogy minél több fiatal töltse sportolással a szabadidejét, valamint, hogy mindig erre legyen követendő példa.

"Tesszük ezt annak reményében, hogy kedvet teremtsünk a fiataloknak arra, hogy szervezett keretek között, a szabadidejük eltöltésére a sportot válasszák. Ez a szponzori támogatás is ezt segíti elő, mert amúgy, ha valaki sportolni szándékozik, akkor is kell legyen valami példakép, főleg akkor, amikor csapatokat választ, hogy milyen irányba induljon el." - tette hozzá Szita Károly.

szabadics támogatás

A szponzor harmadik éve támogatja az egyaránt több, mint 300 fiatalt foglalkoztató kaposvári futballt és kosárlabdát. A támogatás segítségével a klubok a koronavírus-járványon is könnyebben túltették magukat.

"Akik itt, ebben a térségben élnek, itt élik meg a mindennapjaikat, itt járnak dolgozni, itt járnak sporteseményekre, itt örülnek a sikereknek, itt bosszankodunk a kudarcokon, ennek a közösségnek vagyunk a tagjai. Többek között ez az az indíték, ami miatt most már harmadszor ezen támogatás mellett döntöttünk." - mondta el a szerződések aláírásakor Kovács Tamás, a Szabadics Zrt. vezérigazgatója.

Az eseményen elhagzott: a megyeszékhelyen nemcsak az élsportot támogatják kiemelten, hiszen évről-évre egyre több szabadidős, szabadtéri sportpályát vehetnek birtokukba a mozogni vágyók.

Címkék: SZabadics Zrt, támogatás, Kaposvári Rákóczi, aláírás, Kaposvári KK, sport