Első felkészülési mérkőzését játszotta le csütörtök este az Eb-selejtezőkre készülő női röplabda válogatott. A mieink a Kaposvár Arénában fogadták Szlovéniát, amelyben jó néhány ismerős, a magyar bajnokságot is megjárt játékos is lehetőséget kapott. Jakub Gluszak az első három szettben nagyjából ugyanannak a csapatnak adott lehetőséget, a negyedik és az ötödik játszmára pedig sort cserélt.

A szlovénok szoros szettekben, de végül 3:1-re nyertek, ami után egy 15 pontosra tervezett ráadásszettet is játszottak még, végül ezt is ők nyerték 22:20-ra. A korábbi és jelenlegi kaposvári játékosok közül öten is pályára léptek a találkozón.

Jakub Gluszak: "Örülök, hogy egy Szlovénia szintű csapattal tudtunk felkészülési mérkőzést játszani, ez volt az első meccse ennek a megújult, fiatal csapatnak. Elégedett vagyok a látottakkal, abszolút látható az, amit eddig az edzéseken gyakoroltunk. Ilyenkor persze kijönnek a hibák is, és van még, amin javítanunk kell, de pont erre jók ezek a meccsek. Itt nem is az eredmény a fontos, hanem hogy lássam a játékosokat meccsszituációkban is."

Magyarország – Szlovénia 1:4 (–24, –22, 19, –25, –20)
Kaposvár, felkészülési mérkőzés.

Magyarország: Szakmáry 16, Kalicanin 2, Pallag 11, Török 11, Gyimes 7, Tálas 4. Csere: Juhár, Tóth F. (liberó), Vezsenyi 7, Bagyinka 2, Kiss G. 14, Bodovics 1, Szűcs 5, Papp 2, Kump 6. Szövetségi kapitány: Jakub Gluszak.

Szlovénia: Grudina 5, Mori 2, Zatkovic 10, Planinsec 15, Markovic 6, Potokar 8. Csere: Janezic, Mazej (liberók), Erzen 14, Najdic 6, Zdovc 6, Boisa 6, Grbac 7, Bracko 8. Szövetségi kapitány: Alessandro Chiappini.

Címkék: Kaposvár Aréna, Szlovénia, Magyarország, válogatott, női, röplabda, sport